HELSEUNIFORM

Personvernerklæring

Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på når det blir samlet inn opplysninger frå nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Vår databehandler på dette nettstedet er ONE.COM

Hvilke personopplysninger vi samler inn, og hvorfor vi gjør det

Informasjonskapsler
Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som blir plassert på datamaskinen din når du besøker en nettside.

Formålet er både å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg ved at nettstedet husker innstillingene dine, hvilke sider du har besøkt, innlogging og eventuelle brukernavn og andre opplysninger som du har lagt inn og vil at nettsiden skal huske slik at du slipper å skrive dette inn for hver gang.

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å se hvilke nettsider du besøker etter at du har vært på nettsidene våre. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør at vi kan identifisere deg som person.

Det er frivillig for deg som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelsen med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller å fylle ut og sende inn skjema.

Hvis du besøker dette nettstedet så samler vi likevel inn avidentifiserte opplysninger om besøket gjennom verktøyet Google Analytics. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedene. Eksempel på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider på nettstedet, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som blir brukt.

Opplysningene blir behandlet i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert mener vi at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir avidentifisert slik at bare de tre første gruppene i adressen blir bruk til å generere statistikk. Det vil si at hvis IP-adressen består av nummerne 195.159.103.82, blir bare 195.159.103.xx brukt. I tillegg blir IP-adressene behandlet på aggregert nivå, det vil si at all data blir slått sammen til èn gruppe og ikke behandle individuelt.

Eksempel på informasjonskapsler som blir brukt for Google Analytics er:
_ga: Blir slettet automatisk etter 2 år. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.
_gid: Blir slettet automatisk etter 24 timar. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.
_gat: Blir slettet automatisk etter 1 minutt. Blir brukt for å fordele trafikk/spørringer. Når Google Analytics blir distribuert via Google Tag Manager, blir denne informasjonen kalt _dc_gtm_ .

Veiledninger:

Mediebruket: Slik kan du sjå kva informasjonskapslar som vert brukt på ei nettside
Nettvett.no: Slik administrerer du korleis ei nettside brukar informasjonskaplar (slå av og på godkjenning av lagring av informasjonskapsler)

Hvis du har en brukerkonto og logger på dette nettstedet, lager vi en midlertidig infokapsel for å finne ut om nettleseren din godtar infokapsler. Denne kapselen inneholder ingen personlige data, og blir fjernet når du lukker nettleseren. Men når du logger inn, lager vi flere infokapsler for å lagre innloggingsopplysningene og skjerminnstillingene dine.

Innloggingskapsler varer i to dager, og skjerminformasjonskapsler varer i ett år. Hvis du velger «Husk meg», vil innloggingen vare i to uker. Hvis du logger ut av brukerkontoen din, blir innloggingskapslene fjernet.

Hvis du redigerer eller legger ut en artikkel, vil det bli laget ein infokapsel i nettleseren din. Den inneholder ingen personlige opplysninger, og viser bare til innleggs-IDen til artikkelen du redigerte. Den går ut etter èn dag.

Kommentarer
Hvis det er åpnet for kommentarer på enkelte innlegg på nettstedet, og du legger inn en kommentar i kommentarfelt, så samler vi inn opplysninger i kommentarskjemaet, i tillegg til IP-adressen og opplysninger om nettleseren, for å hindre søppelkommentarer. Kommentaren blir synlig for alle som besøker den aktuelle siden fram til du eventuelt sletter den.

Media
Hvis du laster opp bilde til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilde med innebygde plassdata (EXIF GPS). Hvis ikke disse dataene er fjernet kan de som får tilgang til bildet kanskje kunne se hvor og når bildet er tatt, og hvilket kamera som er brukt.

Skjema
Når du kontakter oss via skjema på nettstedet, så blir de opplysningene du legger inn lagret bak innlogging på nettstedet, og er tilgjengelig for administrator og vår dataleverandør, i tillegg til at opplysningene blir sendt oss på epost. Sensitiv informasjon skal ikke sendes via skjema siden eposten med dataene blir sendt ukryptert. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Innebygd innhold frå andre nettsteder
Sider og artikler på dette nettstedet kan ha innhold (f.eks. videoer, bilde, artikler, deling i sosiale medier osv.) fra andre nettsteder. Slikt innebygd innhold frå andre nettsteder fungerer akkurat som om du hadde vært på de andre nettstedene.

Disse nettstedene kan samle data om deg, bruke informasjonskapsler, inneholde tredjepartssporing, og overvåke hvordan du samhandler med det tredjepartsinnholdet. Det kan være å spore hvordan du samhandler med innebygd innhold hvis du har en brukerkonto og er logget inn på den nettsiden.

Hvem vi deler opplysningene dine med
På alle nettstedene bruker vi informasjonskapsler (se forklaring lenger oppe). Hvis du fyller ut skjema på nettstedet blir dataene du fyller inn, sammen med tidspunkt og IP-adresse sendt til oss på epost, i tillegg til at de blir lagret bak kryptert pålogging i skjemaverktøyet vårt.

Data som blir sendt inn via skjema på en av disse tjenestene blir lagret på server hos vår databehandler, som har taushetsplikt og som vi har databehandleravtale med.

Hvor lenge vi lagrer opplysningene dine
Hvis du kommenterer et innlegg, blir kommentaren og opplysningene om den lagret. Det er fordi vi skal kunne kjenne igjen og godkjenne oppfølgingskommentarer automatisk i stedet for å halde dem i kø for godkjenning.

Vi lagrer opplysninger om brukerne som registrerer seg her, f.eks. alle som har tilgang til å redigere innhold på nettstedet, så lenge som de selv ønsker å ha brukertilgang. Alle brukere kan se, endre og slette personopplysningene sine når som helst, men de kan ikke endre brukernavn. Administratorer på nettstedet kan også se og endre disse opplysningene.

Hvis du har sendt oss opplysninger via et skjema, eller har et kundeforhold til oss, så lagrer vi opplysningene så lenge som nødvnedig for å kunne yte tjenester til deg. Vi ønsker å beholde dataene også etter at vi er ferdige med å være leverandør, eller behandler forespørselen fra deg, for å kunne se historikken og dermed bedre kunne hjelpe deg ved senere anledninger.

Hvilke rettigheter du har over opplysningene dine
Hvis du har en brukerkonto, eller har skrevet kommentarer på dette nettstedet, kan du be om å få en eksportfil med alle de personopplysningene vi har om deg, blant annet alle opplysningene du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Kontakt oss hvis du vil at vi skal gjøre dette. Dette gjelder likevel ikke data vi må lagre av administrative, juridiske eller trygghetsgrunner.

Har du spørsmål om dette, eller om hvordan vi ellers behandler personopplysninger vi innhenter gjennom andre kanaler, så er du velkommen til å ta kontakt med oss.

HELSEUNIFORM

Salgsbetingelser og vilkår

Salgsbetingelser og vilkår

Generelt
Disse salgsbetingelsene gjelder for salg av alle varer fra nettbutikken til HELSEUNIFORM til forbrukeren. Betingelsene gjelder sammen med din bestilling, og utgjør avtalegrunnlaget for kjøpet. Dette bekreftes med en ordrebekreftelse fra oss. Salgsbetingelsene og annen informasjon i nettbutikken er bare tilgjengelig på norsk. Vi leverer bare til Norge, i betydningen det norske fastlandet.

Aldersgrense
Du må være minst 18 år for å handle hos HELSEUNIFORM.NO. Den som er registrert som kunde hos HELSEUNIFORM, er ansvarlig for betalingen. Ansvaret omfatter også andres bruk av tilgangen til din konto og liknende, herunder uvedkommendes bruk, så fremt det ikke kan påvises at uvedkommendes bruk er gjort mulig gjennom uaktsomhet fra vår side.

Bestillings- og avtaleprosess
Din bestilling er bindende når den er registrert. Vi er samtidig bundet av din bestilling hvis denne ikke avviker fra det som er tilbudt av oss i vår nettbutikk. Du har likevel rett til å gå fra kjøpet i henhold til lov om angrerett. Når vi mottar din bestilling, vil vi bekrefte ordren og automatisk sende en ordrebekreftelse til deg. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når du mottar den, og undersøk om ordebekreftelsen stemmer med bestillingen. Avvik mellom din bestilling og ordrebekreftelsen anses som et nytt tilbud fra oss, som du kan akseptere eller takke nei til.
Vi jobber for å gi våre kunder så riktig informasjon om våre produkter som mulig. Men vi tar forbehold om at skrive-/trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere din bestilling dersom produktet eller et av produktene du har bestilt er utsolgt. Ved utsolgtsituasjoner vil du få melding om dette, eventuelt sammen med informasjon om hva vi kan tilby istedet. Du vil få muligheten til å akseptere vårt nye tilbud med de endringer vi angir i forhold til din bestilling, eller kansellere bestillingen.
Hvis du ønsker å kansellere en ordre, må du ta kontakt med oss per e-post eller telefon, med en gang du har mottatt ordrebekreftelsen.

Priser
Alle priser som er oppgitt er inklusive 25 prosent merverdiavgift. Endres merverdiavgift, skatter eller andre avgifter, forbeholder vi oss retten til å endre våre priser tilsvarende. Vi tar forbehold om eventuelle feil som kan oppstå på grunn av teknisk svikt.

Betaling
Vi aksepterer både VISA og MasterCard.
Når du betaler for varene med kredittkort, blir ikke beløpet trukket med en gang. Vi gjør først det som kalles en autorisasjon av kortet for å sjekke gyldigheten, deretter reserveres det beløpet du skal betale. Først når vi sender varene fra vårt lager trekker vi beløpet som erreservert.
HELSEUNIFORM er ansvarlig for alle kredittkorttransaksjoner gjort gjennom denne nettsiden. Vi samarbeider med Nets (tidligere BBS) en sterk leverandør innen betalingsformidling og som leverer sikre løsninger

Levering
Etter du har sendt din bestilling, vil du motta en ordrebekreftelse på e-post. I ordrebekreftelsen får du opplysninger om leveringstid, totalsum på bestillingen og betalingsmåte.
Målsetningen vår er at alle varer som ligger i netthandelen skal være på lager ved at lagersaldo oppdateres fortløpende. (Vi ser imidlertid ikke bort fra at avvik kan forekommei perioder med stor trafikk på netthandelen)
Varene blir levert fra vårt lager til transportør 2 virkedager etter at bestillingen er gjennomført. Du vil deretter motta pakkesporingsmelding via epost fra vårt kundesenter og kan følge forsendelsen videre.

Det er ditt ansvar å sørge for at den adressen du oppgir ved bestillingen er korrekt. Dersom varen er skadet ved levering må du gi oss melding om dette snarest mulig og helst på ankomstdagen. Bruk helst e-post.Beskriv skadene nøye.

Forbehold
Vi tar forbehold om trykkfeil på nettsidene våre og feil som kan oppstå av tekniske årsaker. Vi tar også forbehold om mindre avvik i farger og mønstre på viste produkter og det som faktisk leveres.

Retur og reklamasjoner
Kjøpsloven gjelder ved kjøp av helseuniform-produkter og kommer til anvendelse dersom varen har en mangel. Kort fortalt vil en vare være mangelfull hvis den ikke er som avtalt, eller slik du kan forvente av tilsvarende produkter. Mangelen må imidlertid skyldes feil på produktet. Har du brukt plagget i strid med bruksanvisningen, for eksempel vasket det feil, eller rett og slett vært uforsiktig, vil du normalt ikke ha krav på at vi dekker dine utgifter til reparasjon eller et nytt produkt. Som hovedregel skal produktet sendes til HELSEUNIFORM for reklamasjonsbehandling. Skriv da et følgebrev der du forteller hva som er skjedd.
Produkter som det ønskes reklamert på, må vaskes før de sendes inn. Brukte truser og boxere kan ikke leveres tilbake, byttes eller leveres til reklamasjon.

Angrerett
Ved kjøp i vår netthandel har du rett til å gå fra kjøpsavtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette. Angrefristen utløper 14 dager etter den dag du eller annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får varene i fysisk besittelse.
For å kunne bruke angreretten, må du underrette oss:
(HELSEUNIFORM, avd netthandel
VINDHARPEVEGEN 4. 5237 RÅDAL
tlf 901 33 933, e-post kontakt@helseuniform.no
på en utvetydig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post, telefaks eller e-post). Du kan benytte angreskjemaet som ligger ved ordrebekreftelsen du får på e-post, men det er ikke obligatorisk. For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender melding til oss om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.

Virkningene av at angreretten brukes 
Dersom du går fra denne avtalen, skal vi tilbakebetale alle betalinger vi har mottatt fra deg, herunder leveringskostnadene (med unntak av tilleggskostnader som følge av at du har valgt en annen type levering enn den billigste typen standardlevering vi tilbyr), uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag vi mottar melding om din beslutning om å gå fra denne avtalen.
Vi foretar tilbakebetalingen til det bankkontonummeret du oppgir.
I alle tilfeller vil du ikke bli pålagt noe gebyr som følge av tilbakebatalingen.
Vi kan holde tilbake betalingen til vi har fått varene tilbake, eller til du har lagt fram dokumentasjon på at varene er sendt tilbake, eller til det av disse tidspunktene som inntreffer først.
Du må returnere varene eller levere dem til oss, uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dagen du underrettet oss om at du ville gå fra avtalen. Fristen er overholdt dersom du sender tilbake varene før fristen på 14 dager er utløpt. Du må bære de direkte kostnadene ved å returnere varene.
Du er ansvarlig bare for en eventuell reduksjon i varenes verdi som skyldes en annen håndtering av varene enn den som er nødvendig for å fastslå deres art, egenskaper og funksjon.

Frakt
Alle ordrer over 800 kr inkl mva sendes fraktfritt. For ordrer under 800 kr inkl mva blir det lagt til et frakttillegg på 150 kr inkl mva. 

Klarna checkout
Klarna (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige) leverer kasse- og betalingsløsningen i denne netthandelen og bruker informasjonskapsler for å gi deg best mulig, skreddersydd nettopplevelse når du bruker Klarnas kasse. De nøyaktige informasjonskapslene og formålene de brukes til finner du her:  http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/cookie/de_de/checkout.pdf